Hoppa till sidans innehåll

Romfars Silverritt

06 JUN 2018 17:41
Ibland händer det saker som vi inte har en möjlighet att styra över, just den saken har hänt nu. Skogen norr om Sala står i brand.
  • Skapad: 06 JUN 2018 17:41

Idag har undertecknad och rittens säkerhetsansvarig Anne-Lie Jakobsson, besökt Sala och åkt upp mot Saladamm och spanat mot röda slingans "vändpunkt" vid Järndammen.

Strax norr om Järndammen ligger de mossar som det brinner i, Björnmossen och Helgonmossen, o från vad vi förstod så är det inte mer än ett par hundra meter från där vår slinga är dragen. Vatten till släckningen tas från Järndammen och hela området däromkring är avspärrat. Röklukten är påtaglig och en blir lätt illamående av att vistas i det.

På plats i Sala förde vi en diskussion med både Räddningstjänsten och polisen, och vi får inte genomföra vår tävling i Sala på söndag. Det är helt enkelt en dum idé. Därför har vi fattat beslutet att ställa in Romfars Silverritt för denna gång - till viss del. CR40 km och T50 km ÄR inställda, men vi ska försöka rädda T80 km med tanke på de som vill kvala för Lag-SM om en dryg månad.

Så just nu är läget som följer: CR och T50 är inställda. För T80 kommer ett definitivt besked imorgon torsdag runt lunch. Just nu arbetar vi förbrilt med att hitta en annan tävlingsplats och hitta två slingor att rida. Det arbetet måste vi ha klart innan vi ger besked om T80. Vi hoppas verkligen att vi får ihop det!!!

/Katarina M

Skribent: Katarina Mungsgård
Epost: This is a mailto link


Susanne WidnerKrafftHööksSätra BrunnSkultuna Messingsbruk
Nisch Häst

Postadress:
Mälardalens Distansryttarförening - Ridsport
Katarina Mungsgård, Porfyrvägen 28
72594 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: malardalens_drf@hotm...

Se all info