Hoppa till sidans innehåll

Slovakien, Torsåker och Rönningeritten

04 OKT 2017 11:53
Två tävlingar är avklarade och säsongens näst sista ritt står näst på tur. Vår tävlingssäsong drar mot sitt slut, tyvärr. Men framgångarna fortsätter för våra ryttare!
  • Uppdaterad: 13 MAR 2018 10:08

Maria Hagman tog med sig sin fina MZ Maymoon och for till Topolcianky i Slovakien för en tvådagars tävling, 2x70 km. Efter första dagen låg de på tredje plats men efter andra dagens tävlande stod de som segrare i tävlingen! Grattis Maria och team!

Lite mer på hemmaplan avgjordes årets upplaga av Torsåkersritten. Som vanligt i strålande höstväder! Vår egna järnlady Birgitta Almlid red sin Robin Hood till en fin andraplats i T50 (3:36:56/ 13,8 km/h). I clear rounden hade vi ett helt litet gäng MDRF:are som red godkänt; Sara Hällgren med WA Shakila (4;16:20/ 11,7 km/h), Marica Sandberg med Ella Eld (5:16:50/ 9,5 km/h),  Martina Pettersson med Wellino (5:32:52/ 9,0 km/h) och Emelie Ståhl (5:32:54/ 9,0 km/h). Stort grattis till er allihop för era fina ritter!

Nu till helgen, på lördag, är det dags för Rönningeritten, med tävlingsplats på Julmyra strax norr om Morgongåva. Rönningeritten är dessutom värd för årets Unghästfinal! Ritten hålls som en tempotävling, så det är lite andra regler som gäller än vid vanliga tävlingar.

I TE80 km startar Marie Aichner med Karras Bay Felicia och i TE80 Unghäst startar Helena Wikström med MM Zcapa. I TE50 startar Carolina van den Berg med Made It Rite och Sabina Svedare med Baqir AA. I CR-klassen har vi två MDRF-ekipage till start; Julia Olofsson med Mr Gizmo och Maria von Köhler med Naples Broadway. I CR-klassen med Unghästfinalen startar Karin Gadde Jennische med egenuppfödda April April Kaprifol.

Stort lycka till allihop!

Skribent: Katarina Mungsgård
Epost: This is a mailto link


Susanne WidnerKrafftHööksSätra BrunnSkultuna Messingsbruk
Nisch Häst

Postadress:
Mälardalens Distansryttarförening - Ridsport
Katarina Mungsgård, Porfyrvägen 28
72594 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: malardalens_drf@hotm...

Se all info