Hoppa till sidans innehåll

Väldigt rolig lördag!

23 JUL 2012 16:37
Solen sken och ryttarna log ikapp med solen - MDRFs lag tog brons på LagSM i helgen!
  • Skapad: 23 JUL 2012 16:37

I helgen arrangerades Lag-SM i distansritt av Roslagens RKK på klassiska Rimboritts-banan. Det är, trots en längre skrittsträcka på två av slingorna, en snabb och lättriden bana. Det vittnar tätens ridtider om.

MDRF hade ett lag anmält. Laget bestod av Caroline Franzén/ El Dor Tanam, Kattis Mungsgård/ Red Ferrari, Elanor Mowbray Jones/ Silver Dearest och Karin Gadde Jennische/ Mr Portello. Planen var att Caroline och Kattis skulle hålla ett bra tempo framme i täten, och Elanor och Karin skulle hålla ett stadigt tempo en bit ned i fältet, allt efter ekipagets förmåga för dagen.

Efter första slingan låg vi på tredje plats som lag, och efter andra slingan hade vi halkat ned till fjärde plats. Med lite pepp och allmän ökning av farten, rodde vi hem bronset till klubben!

Individuellt vann Caroline och Elliot sju sekunder före VM klara Frida Ekström och Zinner. Segerhastigheten blev fina 19,2 km/ h! Kattis red in på 5e plats individuellt, ca en och en halv minut efter segrande Caroline, snitthastighet 19,1 km/h. Elanor red in på 4h 44min 44sek, 16,9 km/h och en 18e plats och Karin och Portello red på 14,9 km/h.

Individuellt godkända i klassen blev även Mia Lindgren på vackra Obelix, 14,1 km/h.

I 50 km tävling klassen startade Karin Knutsgård på Dancing Spots. Pricken har hon lånat av Gunilla Carlsson och detta var deras första tävling som ekipage. Efter lite strul med en tappsko, så red de in godkända i mål på 13,4 km/h.

Skribent: Katarina Mungsgård


Susanne WidnerKrafftHööksSätra BrunnSkultuna Messingsbruk
Nisch Häst

Postadress:
Mälardalens Distansryttarförening - Ridsport
Katarina Mungsgård, Porfyrvägen 28
72594 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: malardalens_drf@hotm...

Se all info